Zorgmatras kopen bij een professional

Vind het juiste zorgmatras voor uw behoeften. De matraskeuze is vaak bepalend voor de verzorging of het juiste ligcomfort voor ouderen. Wij bieden u matrassen voor een goede nachtrust en voor professionele verzorging. Om klachten en pijn te verlichten of doorligwonden te voorkomen is het cruciaal om te kiezen voor een goed zorgmatras.

Hier vind je anti-decubitusmatrassen, maar ook matrassen die gezond liggen ondersteunen. Vraag het ons als professional gerust, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Zorgmatras

usp

Levering

Binnen 3 - 7 dagen
usp

Bezorging & Montage

Gratis Bezorging & Montage in Nederland en België
usp

Monteren

Gratis montage
usp

Betalen

Online bestellen en veilig achteraf betalen bij bezorging

Wat is een Zorgmatras?

Een zorgmatras is een type matras dat speciaal is ontworpen voor mensen die zorg nodig hebben, zoals ouderen, mensen met een ziekte of een handicap, of mensen die verzorging nodig hebben. De matras is gemaakt om de comfort te verhogen en de gezondheid te verbeteren, omdat de matras voldoet aan de specifieke eisen voor deze groep mensen.

Er zijn verschillende soorten zorgmatrassen beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Bijvoorbeeld:

  • Decubitusmatrassen: Decubitusmatrassen zijn matrassen die zijn ontworpen om drukvermindering te bieden aan mensen die langdurig in bed liggen, zoals mensen met een beperkte mobiliteit of mensen in een hospice. Deze matrassen kunnen helpen het ontstaan van drukzweren te voorkomen.
  • Therapeutische matrassen: Therapeutische matrassen zijn matrassen die zijn ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen te verlichten, zoals rugpijn of artritis.
  • Anti-bedlegerigheid matrassen: Anti-bedlegerigheid matrassen zijn matrassen die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen die langdurig in bed liggen, vaak draaien en verplaatsen, waardoor het risico op drukzweren verminderen.

Een zorgmatras kan helpen om comfort te verhogen, de gezondheid te verbeteren en het risico op verwondingen te verminderen. Het is aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat u een beslissing maakt over welke matras het beste bij u past en uw hoog laag bed.

Zorgmatras en gezondheidsproblemen

Goed slapen betekent dat je lichaam kan ontspannen. Goed slapen is belangrijk, of je nu fit bent of gezondheidsproblemen hebt. Een van de voorwaarden voor een goede nachtrust is goed liggen. Wij bieden u eenvoudige zorgmatrassen of comfortmatrassen van visco-elastisch materiaal die zich aanpassen aan uw lichaamscontouren en u laten ontspannen. De meerdelige structuur van de matrassen zorgt voor maatvastheid en een optimale gewichtsverdeling. We leveren deze matrassen voornamelijk met een waterdichte, afwasbare hoes die een snelle reiniging mogelijk maakt. Vooral op latere leeftijd is ontspannen liggen belangrijk. Daarom worden zorgmatrassen ook gebruikt voor gebruik bij een hoog laag bed. Als de behoefte aan zorg toeneemt, ondersteunt de waterdichte incontinentiehoes van PU je met zorg. Als er iets misgaat, kan de hoes snel worden gereinigd en gedesinfecteerd.

Zorgmatras voor thuis- of professionele zorg

Als u voor bedlegerige mensen zorgt in de thuis- of professionele zorg, kan in plaats van een eenvoudig zorgmatras een zachte matras worden gebruikt voor decubitusprofylaxe. Deze kunnen meestal worden gebruikt voor decubitustherapie tot graad II volgens EPUAP. Als decubitus in hogere mate aanwezig is en u geen wisseldruksysteem wilt gebruiken, bieden wij u ook speciale matrassen tot graad IV aan. Door de mix van verschillende gebruikte visco-elastische schuimen of geïntegreerde doorsneden voor pijngevoelige patiënten, heb je een nog betere aanpassing aan de lichaamscontouren.

Het product is toegevoegd in het winkelmandje