Glijlakens – Bijna onmisbaar in de zorg. Een Glijlaken draagt bij aan de comfort en de efficiëntie van de zorg voor de gebruiker maar ook voor de zorgbehoevende. Gebruik de SatinSheet Keuzehulp voor de juiste keuze. Heeft u vragen over onze glijlakens? Kom dan met ons in contact via WhatsApp of bel naar 0851304420

Glijlakens

usp

Levering

Binnen 3 - 7 dagen
usp

Bezorging & Montage

Gratis Bezorging & Montage in Nederland en België
usp

Monteren

Gratis montage
usp

Betalen

Online bestellen en veilig achteraf betalen bij bezorging

Wat zijn glijlakens?

Glijlakens zijn een belangrijk accessoire in de zorgsector. Ze worden gebruikt om patiënten te helpen bij het verplaatsen in bed, bijvoorbeeld om hun positie te veranderen of om ze in en uit bed te tillen. Glijlakens zijn ontworpen om de wrijving tussen de patiënt en het bedoppervlak te verminderen, waardoor het verplaatsen van de patiënt gemakkelijker en comfortabeler wordt.

Voordelen van het gebruik van glijlakens

Het gebruik van glijlakens biedt verschillende voordelen voor zowel patiënten als zorgverleners. Hieronder de belangrijkste voordelen:

  • Vermindert de wrijving tussen de patiënt en het bedoppervlak, waardoor het verplaatsen van de patiënt gemakkelijker en comfortabeler wordt.
  • Helpt bij het voorkomen van doorligwonden en huidirritatie als gevolg van langdurige druk op bepaalde gebieden van het lichaam.
  • Vermindert de fysieke belasting voor zorgverleners bij het tillen en verplaatsen van patiënten, wat kan leiden tot minder werkgerelateerde blessures en uitval.
  • Draagt bij aan de verbetering van de algehele kwaliteit van de zorg door het verminderen van ongemak en stress bij patiënten

Tips voor het kiezen en gebruiken van glijlakens

Het kiezen en gebruiken van glijlakens kan een belangrijke rol spelen bij het bieden van comfortabele en efficiënte zorg aan patiënten. Hieronder volgen enkele tips die kunnen helpen bij het kiezen en gebruiken van glijlakens:

  • Kies het juiste type glijlaken voor uw specifieke behoeften. Dit kan afhangen van factoren zoals het type patiënt, de duur van het gebruik en de omgeving waarin het glijlaken wordt gebruikt.
  • Zorg ervoor dat het glijlaken goed past op het bed of de patiënt. Een te klein of te groot glijlaken kan de efficiëntie van het verplaatsen verminderen en kan het risico op letsel vergroten.
  • Oefen het gebruik van glijlakens met de juiste technieken en procedures om letsel en ongemak voor de patiënt te voorkomen.
  • Zorgverleners moeten getraind zijn in het correct gebruik van glijlakens en moeten weten hoe ze de patiënt veilig en comfortabel kunnen verplaatsen.
  • Zorg ervoor dat het glijlaken regelmatig wordt vervangen of gewassen om hygiënische en veilige omstandigheden te behouden.

Gebruik de SatinSheet Keuzehulp als u er niet uitkomt:

Glijlaken keuze

Glijlakens zijn een onmisbaar accessoire in de zorgsector, dat bijdraagt aan het comfort en de efficiëntie van de zorg voor patiënten. Door het gebruik van de juiste soort glijlaken, het correcte gebruik en onderhoud en aanvullende accessoires, kunnen zorgverleners het verplaatsen van patiënten veiliger en gemakkelijker maken, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg die wordt geleverd.

Het product is toegevoegd in het winkelmandje